Start

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Historik

No Limit MC startades som Gull Olles MCC 1988 av ett kompisgäng där de flesta av medlemmarna hade motorcyckel andra inte. MC intresset var dock något som alla hade gemensamt.

Några år efter starten skaffade vi vår nuvarande kåk i Svärtinge ca 1 mil utanför Norrköping.

För ca 10 år sedan ändrades namnet Gull Olles MCC till Gull Olle MC, och i samband med detta blev vi en renodlad MC klubb och startade vår årliga sommarfest. Den hålls numera sista helgen i Maj månad.

Den 1 februari 2004 bytte vi ut namnet Gull Olle MC till No Limit MC och är ca 10 medlemmar. Vi är ingen renodlad märkesklubb men flertalet kör HD eller annan customhoj. Vi följer Sverigemodellen och umgås med alla och deltar i allt inom bikerkulturen.

Bakgrund till ryggmärket

Vårt ryggmärke föreställer Kung Olav som är Norrköpings skyddshelgon och det var
 

  • han som beordrade sina roddare att dra undan bropålarna så att London Bridge came falling down;
  • han som slog armar och ben av de norrmän som inte ville låta sig döpas;
  • han som brände och plundrade längs svenska kusten och långt in i Mälaren.

 

Ingen bra kandidat för helgontiteln, kan det tyckas, men han blev våra våldsbenägna förfäders stora idol, alltid försedd med yxa i handen.

I Finland konkurrerade han ut det egna nationalhelgonet Henrik och kallades ”Gammel-Olle” (fast på finska), och i Sverige blev han ”Gull-Olle”, tillägnad otaliga kyrkor, heliga källor och undergörande bilder, som alla blev sina egna vallfartsmål.

Så blev med tiden den verklige Olav Haraldsson helt övervuxen av alla legender, folkvisor, skrönor och myter.
Men i Norge är han rex perpetuus Norvegiae, ”Norges evige kung”.

Bland många andra intressanta teorier om Olav så kan populariteten förklaras med att han erbjöd det nykristna folket ett substitut för asaguden Tor.

Liksom de första kyrkorna uppfördes på hedniska kultplatser, så sökte man kontinuitet när en religion, långsamt och smärtfyllt, skulle ersätta en annan.

Balders ersättare hette Kristus, men den i människors sinnen så mäktige Tor hade ingen naturlig arvinge. Det fick bli Olav – trollförintaren, våldsdöparen, kraftkarlen!

Och sedan den 1/1-2008 finns ett nystartat chapter i sunne.


In english...

Comming soon...